Lancering Nieuw Juwelenmerk

Antwerpen,  2018 – Lancering  van het Belgische juwelenmerk “Elliot & Ostrich”. Met zijn unieke en tijdloze creaties brengt het label vernieuwing in een traditionele industrie. Betaalbare luxueuze juwelen – zowel ringen, kettingen, armbanden als oorbellen – in 18-karaat goud bezaaid met magnifieke diamanten en kleurrijke edelstenen die zorgvuldig uitgekozen worden door de designer achter het merk, Jennifer Elliot (‘Elliot’). De Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots en de Belgisch-Britse nationaliteit, groeide op tussen diamantairs en goudsmeden, en vond na enkele omwegen als juriste en marketeer, haar passie en roeping om zich om te scholen tot gemmologe en om zelf een eigen juwelenlijn te ontwerpen. Haar creaties zijn één voor één geraffineerde en karaktervolle juwelen met o.a. ovale, marquise of peervormige stenen, gekenmerkt door puur vakmanschap, hoogwaardige kwaliteit en personalisatie. Qua filosofie is het label geënt op de struisvogel (‘Ostrich’). Een bijzondere vogel die niet kan vliegen maar beweegt alsof hij danst, net zoals een ballerina. Een vogel die verwijst naar Jennifers Afrikaanse roots, en die in de Afrikaanse traditie gezien wordt als ‘the bringer of visions and dreams, a symbol of awakenings, positivity, femininity, empowerment & authenticity’. Allemaal waarden die centraal staan in de filosofie van Elliot & Ostrich. Vandaar ook de naam van haar campagne: “Dance your dance & celebrate meaningful moments!”. Met haar juwelenlijn wil Jennifer vrouwen stimuleren om dicht bij zichzelf te blijven, om een eigen, gedurfd verhaal te schrijven, en vooral om betekenisvolle momenten te koesteren met unieke en tijdloze juwelen. Bovendien kan je de juwelen makkelijk mixen & matchen, en kunnen ze ook volledig gepersonaliseerd worden voor de klant. De kostprijs van een Elliot & Ostrich bedraagt gemiddeld tussen de € 500 en € 2.500.

Eenvoudige & tijdloze juwelen met een creatieve ‘touch’
De Elliot & Ostrich juwelenlijn – met ‘Moments’ als allereerste (basis)collectie – is volledig ontworpen door Jennifer & omvat zowel ringen, kettingen, armbanden als oorbellen: klassieke, verfijnde creaties met een creatieve en persoonlijke ‘touch’ die volgens het ‘mix & match’ principe mooi in elkaar passen. Klassiek qua eenvoud echter niet qua vorm. Het creatieve aspect uit zich via de prachtige diamanten en kleurrijke edelstenen die elkaar afwisselen in verschillende, niet courante, ‘fancy shapes’ – waaronder ovaal, marquise en peervormig – die voor een karaktervolle en bijzonder elegante lijn zorgen. Dit in tegenstelling tot de ‘mainstream’ ronde diamanten die je niet zo veel in haar collectie zal terugvinden omdat ze minder uniek zijn. Ook voor haar klanten die voor een volledig eigen juweel willen gaan, is het leuk dat ze zelf met kleuren en vormen kunnen spelen zodat hun ontwerp echt persoonlijk gekozen is. Belangrijk voor Jennifer is dat ze vrouwen bereikt die op zoek zijn naar een ‘classic jewel with a touch’ en iets dat 100% bij hen past. De klant moet dus vooral haar eigen ding kunnen doen. Jennifer biedt in dit opzicht een soort stijlkader aan. Haar designs kunnen allemaal gepersonaliseerd worden.

Naast het verwerken van klassieke diamanten is Jennifer ook ronduit gefascineerd door gekleurde edelstenen en voelt ze zich telkens ‘like a kid in a candy store’ bij de selectie van de stenen: natuurlijke producten met een eigen karakter en een eigen verhaal, en soms zelfs ook met een spirituele betekenis en kracht. Net die combinatie van zeldzame stenen en het feit dat iedere vrouw haar eigen stijl en huidskleur heeft, maakt dat er talloze creaties gemaakt kunnen worden, voor ieder wat wils. Het is dan ook Jennifers missie om zeldzame, natuurlijke edelstenen en toffe, authentieke vrouwen met elkaar in contact te brengen zodat er een ideale match ontstaat. Verder zijn alle juwelen ook dusdanig geconcipieerd dat ze mooi in elkaar passen, en dat je makkelijk kan ‘mixen & matchen’. Ten slotte is het de bedoeling dat de juwelen levenslang meegaan, en ze deel worden van de persoon die ze draagt. Zo vervolgt Jennifer: “Het idee is dat je ieder betekenisvol moment in je leven vastlegt in een juweel zodat je juwelen je unieke verhaal vertellen. ‘Like golden removable tattoos’. De bedoeling is dat de stukken mooi blijven, voor altijd, en ze je verhaal kunnen vertellen aan de volgende generaties. ‘Modern heirlooms’ noemen ze dat ook wel in de US.”

Bert Eelen

Bert Eelen is a contemporary Belgian artist and webdeveloper. He devides his love between Art, Fashion, Computers and his children. He is for hire and will help fashionprofessionals in need of some clear and plain IT advice and services. We can help with Websites, Domainnames, Hosting, Email, Grafic Design, Development